Mode

Nerdy en in de mode: het gebreide gilet

Nerdy en in de mode: het gebreide gilet

Lacoste / Prada / Dior

Het gebreide gilet - misschien nog aanwezig in de kleerkast van je (o)pa - mag gezien worden in hedendaagse outfits. Op de catwalks is het stuk, dat het midden houdt tussen preppy en nerdy, aanwezig en ook fashionista’s gaan er creatief mee aan de slag.

Onder meer Lacoste, Prada en Dior toonden in hun collecties voor het najaar gebreide gilets op de catwalk. Bij Lacoste zijn de ontwerpen oversized en met blokken kleur. Ze werden gedragen over een sobere outfit, zoals een geruit ensemble, om er een sportief kantje aan mee te geven.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? CHARLOTTE ?? (@downrainbowlane) on

 

Ook Prada haalt het gilet uit de school- en golfsfeer naar de catwalk. Het Italiaanse merk combineert het iets verrassender met een rok. Bij Dior zetten ze het stuk met vintage feel in zwart-witlooks in. Een model toonde dat een gespikkeld exemplaar mooi contrasteert met een monochrome ruitjesprint. Een bandana, ook een trend van het moment, maakt de look stoerder.

Nerdy en in de mode: het gebreide gilet

Een gebreid gilet combineert klassiek en een tikkeltje seventies met een hemd met rechte kraag eronder, à la Rajesh Koothrappali in de reeks ‘The Big Bang Theory’. Je kunt er ook een neutraal T-shirt of blouse onder dragen. Een lange ketting maakt de outfit heel eigentijds. Draag boven een zwierige (gebloemde) jurk en met boots voor een boho chic vibe, een jeans met hoge taille en riem maakt het meer jaren 80. Heb je het snel te warm? Ook katoenen varianten doen dienst.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees