Na succes van ‘Inside Out’ geeft Pixar je ziel een gezicht in nieuwe film

Video: Pixar/Disney

De crème de la crème van de animatiefilm heeft weer een pareltje klaar. Nadat eerder deze maand de fantasyparodie Onward de zalen inging, lost Pixar nu een trailer voor Soul. Een jazzy prent die ons mee neemt naar het puurste van de mens: de ziel. De nieuwste telg van de animatiestudio wordt geregisseerd door Pete Docter, de man die ons ook al Wall-E en Inside Out schonk.

Soul vertelt het verhaal van Joe Gardner, een muziekleraar met een passie voor jazz. Hij droomt ervan om te kunnen leven van de jazzmuziek. Net wanneer zijn droom werkelijkheid kan worden, slaat het noodlot toe en wordt hij wakker als ‘ziel’. Om terug te keren naar zijn leven op aarde, heeft hij de hulp nodig van 22, een ziel die niet gelooft dat dat leven de moeite waard is. Jamie Foxx en Tina Fey lenen hun stemmen aan Joe en 22.

Het idee voor de film ontstond 23 jaar geleden, toen de zoon van Docter geboren werd. “Vanaf het moment dat hij geboren werd, had hij een persoonlijkheid,” zegt Docter. “Waar kwam dat vandaan? Ik dacht dat je persoonlijkheid zich ontwikkelde door interactie met de buitenwereld. En toch, het was meteen duidelijk dat we allemaal geboren worden met een uniek gevoel van wie we zijn.”

Soul komt in juni dit jaar in de zalen.

Na succes van ‘Inside Out’ geeft Pixar  je ziel een gezicht in nieuwe film
Foto: Pixar

 

bekijk ook

 

Disney lost spectaculaire nieuwe trailer voor langverwachte remake van Mulan

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees