Lege agenda? Dan maar een creatieve oplossing: operazangeres Astrid Stockman streamt ‘Coronaconcert’ op Instagram

Lege agenda? Dan maar een creatieve oplossing: operazangeres Astrid Stockman streamt ‘Coronaconcert’ op Instagram

Foto: FRED DEBROCK

Nu er geen culturele evenementen meer mogen doorgaan door het coronavirus, ligt ook de entertainment- en muzieksector helemaal plat. Voor onder anderen sopraan Astrid Stockman oogt de agenda daardoor heel erg leeg. Maar ze zocht en vond met haar ensemble Stokman & Vos een creatieve oplossing in de vorm van een ‘coronaconcert’ dat ze live zal streamen vrijdagmiddag vanaf 13 uur op haar Instagrampagina.

OVERZICHT. Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen in ons land: horeca dicht, lessen geschorst

“Voor alle mensen die door corona alleen zitten, thuis moeten werken, troost kunnen gebruiken, even hun gedachten op iets anders willen zetten of niet meer in de concertzaal geraken, ga ik live op mijn Instagram met een kort concert”, schrijft ze op Instagram. “Hopelijk kunnen we jullie dag op die manier wat plezanter maken. Pintjes moet je zelf voorzien.”

LEES OOK: The show can’t go on: Vlaamse artiesten voelen impact coronavirus in hun agenda (en portemonnee) (+)

De komende dagen zou Stockman samen met haar ensemble concerten geven in woon-zorgcentra. Maar door de maatregelen van de regering in de strijd tegen het coronavirus mag er geen bezoek meer langskomen in de rusthuizen tot na de paasvakantie. Daarom hoopt Stockman dat haar oproep ook tot bij de woon-zorgcentra kan raken, om de bewoners toch wat amusement te kunnen bieden. “Het zou fijn zijn mochten de mensen die daar werken en een telefoon hebben rond dat uur even samen met de bewoners de stream opzetten”, zegt ze.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN