Basketploeg Limburg United vraagt tijdelijke werkloosheidsuitkering aan: “Kunnen niet anders”

Basketploeg Limburg United vraagt tijdelijke werkloosheidsuitkering aan: “Kunnen niet anders”

Coach Brian Lynch Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Geen reactie Brian Lynch meer bij Limburg United. De Amerikaanse coach en echtgenoot van Kim Clijsters vertrok inmiddels naar de Verenigde Staten. Voorzitter Maarten Bostyn reageerde op het stilleggen van de EuroMillions League tot 3 april. “Wij hebben aan de overheid dan ook een tijdelijke werkloosheidsuitekering aangevraagd en dit tot half juni.”

“Wij kunnen niet in zaal Alverberg terecht voor de trainingen. Die is eigendom van de stad Hasselt en vanaf vandaag is ze op slot. Ook in andere zalen in de provincie is er geen mogelijkheid. Ik had tevens begrepen dat sportploegen van de overheid niet mogen trainen. Wij hebben aan de overheid dan ook een tijdelijke werkloosheidsuitkering aangevraagd en dit tot half juni. We kunnen niet anders”, aldus Bostyn. “Ik hoop dat de competitie op 3 april kan hervatten. Ik heb daar echter mijn twijfels over. Morgen (zaterdag) zitten alle clubs van de Pro League samen en zullen we verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ploegen die meer dan een maand niet kunnen trainen kunnen toch moeilijk nog de competitie hernemen.”

In verschillende Europese landen, zoals Litouwen, wordt de competitie al afgesloten en de titel uitgereikt. “Ik vrees in België ook voor dat scenario. Iedereen bij Limburg United is gelukkig nog gezond en dat vooral is het allerbelangrijkste,” aldus nog de voorzitter van Limburg United.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.