Eerste klasse vrouwenbasket definitief stopgezet: Castors Braine tot kampioen uitgeroepen

Eerste klasse vrouwenbasket definitief stopgezet: Castors Braine tot kampioen uitgeroepen

Foto: Walter Saenen

De eerste klasse bij de vrouwen wordt door het coronavirus definitief stopgezet. Dat werd door Basketbal Belgium (Basketbal Vlaanderen&AWBB) beslist. De eerste ronde van de reguliere fase was vorig weekend net achter de rug. Castors Braine eindigde met 20 op 22 op de eerste plaats en is meteen kampioen. Voor de Waals Brabantse club is het sinds 2014 de zevende opeenvolgende titel.

Sint-Katelijne-Waver (18 op 22) eindigt op de tweede stek en is vice-kampioen. Phantom Booms en Namur Capitale eindigen op een gedeelde derde plaats. De finale van de Beker van België tussen Castors Braine en Phantoms Boom wordt afgewerkt bij de start van het nieuwe seizoen.

Verder werd zaterdag duidelijk dat de Antwerp Giants vrijwillig degraderen. Langs Vlaamse zijde wil Waregem promoveren, aan Waalse zijde is er geen kandidaat om naar eerste klasse te gaan. Indien alle clubs hun licentie ontvangen, zal de eerste klasse volgend seizoen opnieuw uit twaalf teams bestaan.

Ook bij de mannen werd de competitie definitief gestaakt. Leider Oostende werd er tot kampioen gekroond na zeventien speeldagen en zonder play-offs.

LEES OOK. Ook basketbalcompetitie bij de mannen stilgelegd: Oostende uitgeroepen tot kampioen

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.