50 keer 'big green egg barbecue' tot aan de auto

Creatief tegen corona: Pop-up barbecue bij Brasserie Sebastiaan

Lochristi - Net terug uit vakantie, en voor de komende drie weken 251 klanten moeten annuleren. Je zou voor minder met je handen in het haar zitten. Koen Buysse van Brasserie Sebastiaan in de Schoolstraat past er een creatieve mouw aan: Hij vliegt er zaterdagavond meteen in met een pop-up barbecue, verkrijgbaar op de parking. "Mijn personeel wil iets om handen hebben", vertelt hij.

Je hebt hamburger drive-ins, en je hebt barbecue drive-ins. Lochristi opende er vanavond dus eentje. Eenvoudige ideeën, het zijn soms de beste. "Op onze parking hebben we een keukentje gemaakt in de fietsenstalling.De klanten komen aanrijden, en blijven in hun wagen. Wij komen de bestelling voor de barbecue (spare ribs) opnemen, we voorzien voldoende patatjes en boter, verpakken alles mooi in aluminiumdoosjes, zodat het thuis indien nodig nog eens kan opgewarmd worden. En wij brengen het bij de mensen in de wagen op de parking." Cash  betalen is het enige minpuntje van het initiatief, omdat Koen geen wifi heeft op de parking voor zijn zaak. "Maar we wassen onze handen natuurlijk na elke bestelling."

Het is ook voor Brasserie Sebastiaan allemaal nieuw, dus de capaciteit was zaterdagavond beperkt. "Laat ons zeggen dat we vijftig personen kunnen bedienen", klonk het vooraf. Reserveren kon in de loop van de middag via de sociale media, maar kort daarna liet Koen via dezelfde kanalen weten dat het "first come, first served" was. Gewoon komen opdagen dus, voor wie onverwacht big green egg barbecue wou op zaterdagavond. De eerste klanten waren echter al om half zes op post, zodat een uurtje later al meer dan de helft van het aanbod op was. "Blij dat we hiermee gestart zijn, het is een idee dat vrijdagavond na onze shift pas ontstaan is, toen we samenzaten bij pot en pint. Voor ons is het ook interessant, want we komen eens uit onze comfortzone."

Dat de Lootse horeca-sector aan éénzelfde zeel trekt in deze barre tijden, is ondertussen al duidelijk. Zaterdagmorgen staken ze met een vijftiental mensen al de koppen samen om te kijken hoe creatief iedereen omging met de situatie. Er werd ook gebrainstormd over gezamenlijke initiatieven. Een en ander moet nog uitgewerkt worden, maar het komt er zeker van. Gewoon onze nieuwssite blijven volgen, en u bent als eerste op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio