Ook alle buitenspeeltuinen moeten dicht

Afgelopen weekend bestond er nog enige verwarring over, maar in een nieuw rondschrijven aan alle gemeenten en steden laat het crisiscentrum er geen twijfel over bestaan: ook alle buitenspeeltuinen moeten dicht. Openbare parken blijven wel open.

tg

Alle binnen- en buitenspeeltuinen en of speelpleinen op Belgisch grondgebied gaan verplicht dicht. Dat besliste de Nationale Veiligheidsraad al op donderdagavond, maar door miscommunicatie waren ze op vele plekken nog open dit weekend.

Burgemeesters kregen zaterdag een update van de federale regering, waarin uitdrukkelijk werd opgeroepen om ook de speelpleinen te sluiten, zo bevestigt ons Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx.

In de mail van de overheid staat duidelijk dat binnen- en buitenspeeltuinen gesloten moeten blijven. Dat geldt ook voor alle kinderboerderijen en dierenparken.

“Openbare parken mogen wel open blijven, maar wanneer er in het park een speeltuin staat, moet die wel afgesloten worden”, zegt Cathy Berx.

Het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol sloot daarom maandag de deuren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat meldt de gemeente Mol. Het gemeentebestuur sluit ook de speeltuin Galbergen en het skatepark in de Rivierstraat. Ook andere, kleinere speeltuinen worden afgesloten.

Plantentuin

De Plantentuin van Meise was afgelopen weekend wel open. Gratis zelfs. Normaal is dat enkel voor inwoners van de gemeente en moeten andere bezoekers betalen. Maar uitzonderlijk werd de plantentuin voor iedereen gratis gemaakt. De serres bleven wel gesloten.

Dat leidde tot een ware volkstoeloop, met als gevolg dat de directie zondagavond, in overleg met de burgemeester van Meise, heeft beslist om het park te sluiten tot minstens 3 april.

--

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Coronavirus

Video

Keuze van de redactie