Volleybond zet alle competities stop, tegen 31 maart beslissing over Europese tickets

Volleybond zet alle competities stop, tegen 31 maart beslissing over Europese tickets

Foto: Dick Demey

De Belgische volleybond, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles hebben beslist om alle competities op Belgisch grondgebied, die wegens de coronacrisis al zeker tot 3 april stilliggen, stop te zetten voor de rest van het seizoen. De federatie laat weten tegen 31 maart de knopen door te hakken over eventuele kampioenstitels en dalers in alle lagere reeksen. In de EuroMillions Volley League, die eerder al werd stopgezet zonder ranking, moet tegen dan duidelijkheid zijn over de toekenning van de Europese tickets

De maatregel betekent ook dat alle nog geplande organisaties deze jaargang meteen geannuleerd worden, dit voor zowel de jeugdreeksen als de seniorreeksen. Naast een beslissing over de stijgers en dalers in de lagere afdelingen, zal de federatie tegen 31 maart ook beslissen over de invoering van de geplande competitiehervorming, voorzien voor volgend seizoen.

“We betreuren deze beslissing te moeten nemen maar de gezondheid van onze spelers, speelsters, fans, trainers, vrijwilligers en officials mag nooit in gevaar gebracht worden”, klinkt het in een mededeling.

De Belgische Volleyballiga besliste zaterdag na overleg met de clubs al dat de EuroMillions Volley League dit seizoen niet meer hervat wordt. Het seizoen wordt afgesloten zonder kampioen of ranking. Een beslissing over de verdeling van de Europese tickets volgt dus later deze maand.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen