Antwerp Giants niet akkoord met uitreiking titel na stopzetten competitie

Antwerp Giants niet akkoord met uitreiking titel na stopzetten competitie

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Antwerp Giants laten weten dat ze niet akkoord waren met de beslissing om de Euromillions Basketball League stop te zetten met leider Oostende als kampioen. Ook betreuren de Giants dat de huidige stand aangenomen wordt voor de toekenning van de Europese tickets.

De Pro Basketball League nam zaterdag het besluit om wegens de coronacrisis de Euromillions Basketball League voor dit seizoen stop te zetten. Leider Oostende werd uitgeroepen tot kampioen en de huidige rangschikking besliste over de Europese tickets.

Maar Antwerp, de nummer drie in de stand achter Oostende en Bergen, laat nu weten dat het niet akkoord was om een titel uit te reiken. “Zoals reeds geweten werd de EuroMillions Basketball League per direct stopgezet op basis van de beslissingen van de regering in verband met het coronavirus”, klinkt het op Twitter. “Hier waren wij als club zeker niet tegen, integendeel, al vinden we wel dat de zaken nogal overhaast zijn beslist. Echter willen we benadrukken dat we niet akkoord waren met het uitroepen van een kampioen - eender wie - na amper 17 speeldagen. Hierover was wel een meerderheid, maar zeker geen unanimiteit onder de 10 Belgische profclubs. Daarnaast betreuren we ook dat de huidige stand wordt aangenomen voor de toekenning van de Europese tickets.”

Eerder deze maand veroverde Antwerp zijn tweede Beker van België op rij. De Giants haalden het in de finale van Charleroi.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.