Mode

Donatella Versace doneert 200.000 euro in strijd tegen coronavirus

Donatella Versace doneert 200.000 euro in strijd tegen coronavirus

Foto: ISOPIX

Donatella Versace en haar dochter Allegra hebben 200.000 euro gedoneerd aan het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. Ook Giorgio Armani en Sergio Rossi hebben al grote sommen geld geschonken aan de strijd tegen het coronavirus.

Donatella Versace en haar 33-jarige dochter Allegra Versace Beck willen de vele hulpverleners in hun thuisland een hart onder de riem steken en schenken daarom 200.000 euro aan de spoedafdeling van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan.

“Onze harten gaan uit naar al diegenen die door deze ziekte zijn getroffen en naar alle artsen en medisch personeel die de afgelopen weken non-stop heldhaftig hebben gewerkt om voor onze dierbaren te zorgen. Op zulke momenten moeten we samen de rug rechten en voor elkaar zorg dragen. Daarom besloten Allegra en ik om een persoonlijke donatie van 200.000 euro te doen”, klinkt het in een mededeling.

1,25 miljoen euro

Die donatie komt er enkele dagen nadat ook Giorgio Armani al diep in de geldbuidel had getast. De Italiaanse ontwerper gaf maar liefst 1,25 miljoen euro aan drie ziekenhuizen in Milaan, eentje in Rome en aan de Italiaanse Civiele Bescherming. Sergio Rossi doneerde op zijn beurt 100.000 euro aan het Fatebenefratelli- ziekenhuis in Milaan en beloofde alle winst van online verkoop door te storten. Ook de Carla Fendi Foundation gaf nog eens hetzelfde bedrag aan het Presidio Sanitario Columbus-ziekenhuis in Rome.

En daar stopte de solidariteit van enkele grote spelers in de modewereld niet. De bekende modeblogster Chiara Ferragni zette zelf een crowdfunding op die meer dan 3 miljoen euro opbracht die naar dringende zorgverlening gaat. Dolce & Gabbana gooide het dan weer over de wetenschappelijke boeg en doneerde een grote som aan de Italiaanse Humanitas-universiteit voor het onderzoek naar het coronavirus. Daarnaast deden ook namen als LVMH, Kering, Bulgari en Alibaba hun duit in het zakje.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees