Giro grootste struikelblok op wielerkalender

Giro grootste struikelblok op wielerkalender

Richard Carapaz won vorig jaar de Giro. Foto: EPA-EFE

Volgende week dinsdag plant de UCI een vergadering in de hoop klare wijn te schenken over de wielerkalender en eventueel te luisteren naar de nieuwe plannen van de organisatoren die hun koers moesten uitstellen. Vermits de wielerkalender nu al propvol zit, wordt dat een ingewikkelde evenwichtsoefening met de Ronde van Italië als grootste struikelblok.

Organisator RCS maakte eind vorige week bekend dat de Giro wordt uitgesteld naar een latere datum, maar bleef nadien op de vlakte. Binnenskamers hopen ze de Girostart (9 mei) met twee à drie weken uit te stellen tot eind mei. Het grote probleem is dat de wedstrijd van drie weken dan in het vaarwater komt van de Dauphiné (31 mei-7 juni) en de Ronde van Zwitserland (7-14 juni), wat de UCI en die wedstrijden nooit zullen toelaten. Ook later op het seizoen is er op de kalender nergens vrije ruimte voor een grote ronde. Als de Giro-organisatie alsnog een nieuwe datum vindt, zal ook het parcours worden hertekend. La grande partenza in het Hongaarse Budapest is met minstens een jaar uitgesteld.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.