Gentse schepen op zolder in quarantaine: “Ik verkeerde nochtans in topconditie”

Gentse schepen op zolder in quarantaine: “Ik verkeerde nochtans in topconditie”

Schepen van Personeel Bram Van Braeckevelt (Groen) Foto: IF

Gent -

Schepen van Personeel Bram Van Braeckevelt (Groen) zit op doktersbevel thuis in quarantaine. Of hij corona heeft, is niet zeker. Hij werd gisteren plots kortademig tijdens een fietstocht.

Bram Van Braeckevelt was gisteren met de fiets op weg naar huis toen hij aan de Vooruit kortademig werd. De schepen van Personeel is geen hartpatiënt en verkeert in uitstekende conditie. Hij was van plan deel te nemen aan de marathon van Gent.

“Voor de zekerheid heb ik de dokter gebeld en wat die me aanraadde was niet verrassend: een week thuis blijven”, vertelt Van Braeckevelt aan de telefoon. “Ik heb op zolder een bureau gemaakt met mijn kampeertafel opdat ik kan blijven werken. Ik ga wel nog naar beneden om te eten enzo, maar mijn vrouw en kinderen moeten wat afstand bewaren.”

Coronatijden zijn drukke tijden voor de schepen. “Samen met het management volgen we de situatie op de voet”, zegt Van Braeckevelt. “We zetten de nodige stappen om iedereen veilig te laten werken en te zorgen dat de burger toch nog een goede dienstverlening krijgt. We zetten al een tijd maximaal in op thuiswerk en houden rekening met de federale richtlijnen.”

Veiligheidscel

Ondertussen werkt ook het Gentse college gewoon verder, maar dan digitaal. “Het is een e-college geworden. Iedereen werk van thuis met behulp van Microsoft Team”, zegt Thomas Dierckens, woordvoerder van burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “Ook de leden van de Gentse Veiligheidscel, met daarin vertegenwoordigers van brandweer, politie, Logistiek, Communicatie en FOD Volksgezondheid, spreken elkaar digitaal.”

Dierckens benadrukt nog dat het stadsbestuur bezig is met het hoofd te bieden aan de crisis, maar ook de gebruikelijke dossiers verder afhandelt. “Bijvoorbeeld bouwvergunningen worden nog steeds behandeld”, zegt de woordvoerder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio