Ook het gravelseizoen gaat op de schop: ATP en WTA schrappen alle toernooien

Ook het gravelseizoen gaat op de schop: ATP en WTA schrappen alle toernooien

Foto: AFP

De ATP en WTA, de overkoepelende organisaties in respectievelijk het mannen- en vrouwentennis, hebben het hele gravelseizoen geschrapt in verband met de coronacrisis.

LEES OOK. “Egoïstisch” Roland Garros haalt zich de hele tenniswereld op de hals

Er wordt tot en met 7 juni niet getennist, ook niet op het Challenger- en ITF-circuit. De rankings worden voorlopig bevroren. Vorige week werd al besloten de circuits stil te leggen tot eind april. Dinsdag maakte Roland Garros bekend haar editie van 2020 uit te stellen tot eind september. Dit stuitte op veel onbegrip in de tenniswereld, omdat het Franse tennistoernooi dit op eigen houtje besliste, zonder de andere federaties en spelers hiervan op de hoogte te brengen.

Door de nieuwe maatregel vervallen onder meer de grote toernooien van Madrid (3-10 mei) en Rome (10-17 mei), twee steden die zwaar zijn getroffen door het coronavirus.

Ook het gravelseizoen gaat op de schop: ATP en WTA schrappen alle toernooien
Barty won Rolland Garros vorig jaar Foto: REUTERS

Uittredend Roland Garros - winnares Ashleigh Barty kan begrip opbrengen voor de beslissing van de tennisbonden: “Ik ben klaar om mijn titel te verdedigen, maakt niet uit wanneer het toernooi dit jaar op de kalender komt te staan. September zou mooi zijn, maar eigenlijk is elk ander moment ook goed om opnieuw in competitie te gaan. Er zijn nu eenmaal belangrijkere zaken aan de gang in de wereld nu, ik moet net als iedereen doen wat ons veilig en gezond houdt”, besluit de 23-jarige Australische.

De ATP en de WTA hopen vanaf 8 juni weer te kunnen tennissen. Dan wordt het grasseizoen ingeluid door het toernooi in het Nederlandse Rosmalen.

.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.