"Gaan we dan een boete krijgen om de social distance niet te respecteren?"

Guigone Neyt van Nelson Hairteam: "Dit is toch te zot voor woorden"

Guigone Neyt van Nelson Hairteam: "Dit is toch te zot voor woorden"

Guigone met haar ouders en echtgenoot Joeri Foto: FVV

Destelbergen - Nelson Hairteam, dat twee jaar geleden - na 66 jaar - van Gentbrugge naar de Dendermondesteenweg in Destelbergen verkaste, reageerde dinsdagavond nog furieus op de persconferentie van de veiligheidsraad waarbij duidelijk werd dat kappers mochten openblijven. "Flatterend dat we tot de levensnoodzakelijke beroepen horen, maar eerlijk: dit is te zot voor woorden", fulmineert zaakvoerster Guigone Neyt.

Guigone Neyt liet er geen gras over groeien, en liet haar mening de vrije loop op de sociale media, bijna live met de bewuste persconferentie: "Blijkbaar behoren wij volgens de overheid tot de essentiële en levensnoodzakelijke beroepen waarvoor de mensen zich dus mogen verplaatsen. Flatterend, zal u zeggen, maar weet dat je in de supermarkt maximaal een half uur mag vertoeven en anderhalve meter afstand moet houden. En bij de kapper daarentegen mag je dan wel twee uur in de kappersstoel zitten op nul meter afstand? Is de overheid dan van plan om ons een boete aan te smeren omdat we de opgelegde social distance niet respecteren? We mogen sluiten, ja, maar dan zonder het recht op tegemoetkoming van de overheid, en daar wringt het schoentje natuurlijk!"

"Joeri en ik hebben besloten  om het salon vrijwillig drie weken te sluiten, en daar gaan we ook bij blijven. Met pijn in het hart, maar in het belang van onze veiligheid en die van onze klanten. Anderhalve meter afstand bewaren is voor ons geen probleem, gezien de ruimte die we ter beschikking hebben. Maar die afstand bewaren tussen onszelf en de klanten, dat is natuurlijk onmogelijk. Wij zijn een relatief groot salon en gelukkig een ‘gezonde’  onderneming. Het gaat ons echt om het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers en onze klanten. Door de communicatie en beslissing van de overheid zijn er weliswaar klanten die het niet zo goed begrijpen waarom wij toch beslissen te sluiten. De overheid legt de beslissing en de daarmee gepaarde verantwoordelijkheid bij ons. Geloof me, het bezorgt mij als ondernemer en als mens veel stress dat ik die klanten nu zogezegd in de kou laat staan. Het zijn moeilijke tijden, maar weet dat onze vingers nadien (hopelijk na 3 april) zullen jeuken om er terug in te vliegen. Mijn eerste reactie mag dan misschien impulsief klinken, maar ik neem er geen enkel woord van terug", besluit Guigone. 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio