NBA-baas optimistisch: “Hopelijk kunnen we deel van seizoen redden”

NBA-baas optimistisch: “Hopelijk kunnen we deel van seizoen redden”

Foto: AFP

Net als alle andere grote sportcompetities ligt ook de NBA stil vanwege het coronavirus. Topman Adam Silver hoopt dat het Amerikaanse basketseizoen niet helemaal verloren is, maar geeft toe dat hij voorlopig in het duister tast.

LEES OOK. NBA-speler keert op zijn stappen terug en biedt excuses aan na ongepaste coronagrap

“Ik weet niet hoelang deze periode zal aanhouden”, vertelde Silver in een gesprek met ESPN. “Vorige week zeiden we dat de onderbreking minstens 30 dagen zou duren, maar op dit moment weet ik het echt niet. Ik ben een optimistisch persoon en dus wil ik geloven dat we een deel van het seizoen kunnen redden.”

De NBA besliste vorige week de competitie stil te leggen nadat de Fransman Rudy Gobert, speler van Utah, besmet bleek met het nieuwe coronavirus. Een heropstart kan pas wanneer de overheid groen licht geeft, benadrukte Silver.

NBA-baas optimistisch: “Hopelijk kunnen we deel van seizoen redden”
Rudy Gobert (rechts) is besmet met het coronavirus Foto: AP

Als er opnieuw wordt gespeeld, ziet de 57-jarige NBA Commissioner drie scenario’s. “Een, we werken alle matchen af met publiek, voor zover dat mogelijk is. Twee, alles vindt achter gesloten deuren plaats. Drie, we organiseren met een aantal spelers die getest zijn een exhibitiewedstrijd waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. We moeten iets doen voor de mensen. Zij zitten thuis vast en moeten geëntertaind worden.”

Naast Rudy Gobert testten tot dusver zes NBA-spelers positief op covid-19: zijn ploegmaat Donovan Mitchell, Christian Wood (Detroit) en vier spelers van Brooklyn bij wie vedette Kevin Durant.

Het reguliere NBA-seizoen zou in principe op 15 april eindigen. Drie dagen later beginnen normaal de play-offs. De start van de finale staat op 4 juni geprogrammeerd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.