Axel uit ‘De mol’ redt twee Vlaamse studentes: “Hij was blij dat hij ons naar huis kon brengen”

Axel uit ‘De mol’ redt twee Vlaamse studentes: “Hij was blij dat hij ons naar huis kon brengen”
Oudenaarde / Ronse -

De twee Oost-Vlaamse studentes die na een stage kwamen vast te zitten in Senegal, zijn vannacht toch naar België kunnen terugkeren. Opvallend: hun piloot was Axel Pailler, winnaar van De mol. “Hij is blij dat hij ons naar huis kon brengen.”

Het was een race tegen de tijd. Nadat ze wekenlang geholpen hadden in een Senegalese kliniek, moesten de twee studentes vroedkunde Febe Van Brabant (21) en Shani Leta (21) gisteravond het land verlaten. Om middernacht zou Senegal immers het luchtverkeer met Europa voor een maand stilleggen. Maar tot overmaat van ramp stond het toestel van Brussels Airlines dat hen en 150 andere Belgen naar huis zou brengen, in panne in Gambia.

LEES OOK. “Ook in Senegal zitten 150 Belgen vast door het coronavirus: “Om middernacht gaat de grens dicht, en ons vliegtuig is defect” (+)

De twee studentes zijn vannacht dan toch kunnen vertrekken. Dat melden ze zelf op Facebook.

De piloot van het reddende vliegtuig blijkt niemand anders dan Axel Pailler te zijn, de man uit Kapellen die De mol won. “Hij vertelde trouwens dat hij ons in de media zag en is dus blij dat hij ons naar huis kan brengen. Hij herkende ons meteen, dus een foto kon niet ontbreken.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?

Meer over Coronavirus

Corrigeer