Dochters van Stephanie Planckaert pakken quarantaine aan met ‘Plancktube’

Iedereen zit al dagen thuis, inspiratie om verveling tegen te gaan dreigt tekort te schieten. Gelukkig is daar Plancktube. In hun dagelijkse vlog geven Iluna (14) en Elara (5), kleindochters van wielerlegende Eddy Planckaert, ons tips over hoe we de quarantaine het best aan pakken. Het eerste thema: hoe vier je nu een verjaardag? Niet toevallig, want de kleine Elara wordt vijf.

Om dit te vieren bakt ze samen met grote zus Iluna een taart. “Eerst handen wassen!” Elara heeft de afgelopen dagen opgelet. Een feestje voor het meisje zit er niet in. Dat betekent gelukkig niet dat haar familie haar vergeten is. Er wordt gefacetimed, nonkel Francesco dropt een cadeautje aan de voordeur en opa Eddy en oma Christa maken een cameo.

A demain, bisous!

De zusjes wonen in Wallonië, met hun Frans zit het dus goed. Gelukkig maar! Want opa Eddy en oma Christa kochten een verwaarloosd kasteel van Lodewijk XV in Frankrijk. In Château Plackaert willen ze het ombouwen tot bed & breakfast. “Het is altijd onze bedoeling geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace”, zei Eddy Planckaert (61) eerder. Een reeks tegenslagen zorgde ervoor dat hun dromen werden opgeborgen. “Maar tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel en beslisten we: dit wordt ons gemeenschappelijke doel.” De realityreeks is later dit jaar te zien op Eén.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees