Sean Dhondt & Gers Pardoel rijden samen op de ‘Nachttrein’

Sean Dhondt & Gers Pardoel rijden samen op de ‘Nachttrein’

Na hun passages als coaches in The voice kids, brengen Sean Dhondt en Gers Pardoel nu ook een eigen nummer uit. Foto: The Voice Kids

Ze zijn iedere week te zien als coaches in The voice kids, en nu wagen Sean Dhondt (36) en Gers Pardoel (38) zich ook aan een eerste muzikale samenwerking. Uren sleten ze samen in een tuinhuisje in Tilburg om te komen tot Nachttrein, het nummer dat ze vrijdag op de wereld loslaten.

“Het gaat over liefde, uiteraard. En over eenzaamheid. Dat desolate gevoel wanneer je op een nachttrein zit, omringd door mensen en toch helemaal alleen.” Zo omschrijft Sean Dhondt Nachttrein, de single die hij enkele maanden geleden opnam met rapper Gers Pardoel, zijn concurrerent-coach uit The voice kids.

“Hoe gaat dat, wanneer je een hoop muzikanten bij elkaar zet in een televisiestudio? Tussen twee takes door keuvel je over liedjes en elkaars carrière. En meestal valt dan vroeg of laat de vraag: zullen we eens samen iets maken? In het geval van Gers zei ik daar maar wat graag ja op. Veel mensen associëren hem met plezier, goeie vibes. Maar Gers heeft, zoals iedere artiest, ook een donkere kant en hij is niet te beroerd om die te laten zien. We delen een liefde voor genres als urban en hip-hop. Van bij het begin was duidelijk dat we die richting zouden opgaan.”

Doe-het-zelvers

Om de juiste klank te vinden, zonderden Dhondt en Pardoel hen vele uren af in het tuinhuis van Selina Van Gool, Pardoels toenmalige vriendin. “Twee echte doe-het-zelvers waren we. Het was putje winter, buiten was het pikdonker en wij zaten aan een tafel in zijn tuinhuis, dicht bij de chauffage, aan nummers te werken. Zinnen opschrijven, drumbeats zoeken, akkoorden uitproberen… en ineens begon Gers, tegen niemand in het bijzonder, te zingen: Ik zit hier in de nachttrein. Een plotse ingeving, maar ze zette ons op het juiste spoor.”

Of Nachttrein de deur openzet naar meer samenwerkingen tussen Dhondt en Pardoel? “Ik zie het zeker zitten om in de toekomst nog nummers met hem te schrijven. Maar een volledige Sean & Gers-cd is momenteel nog niet aan de orde. Op dit moment focus ik me volledig op mijn eerste soloplaat. Begin dit jaar heb ik me enkele dagen afgezonderd in Schotland, en ik ben met een pak goeie songs terug naar België gekomen. Intussen heb ik hier ook al een paar goeie schrijfsessies achter de rug. Het loopt hier over van straf talent om mee samen te werken. Tegen mei of juni hoop ik een eerste single te lossen. Of Gers te horen zal zijn op mijn plaat? Wie zal het zeggen...” (lacht)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees