Man schudt baby zwaar door elkaar: vijf jaar voorwaardelijk

Man schudt baby zwaar door elkaar: vijf jaar voorwaardelijk

Sinds de feiten verblijft het jongetje nog steeds in een revalidatiecentrum. Foto: Dirk Vertommen

Heist-op-den-Berg / Booischot -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een man uit Booischot veroordeeld tot vijf jaar cel met probatie-uitstel voor een geval van kindermishandeling. Hij schudde zijn baby zwaar door elkaar. En dat had heftige gevolgen voor het kind: tot op vandaag verblijft het slachtoffer in een revalidatiecentrum.

Begin 2018 liep er bij de politie een melding binnen dat een drie maanden oude baby slachtoffer was geworden van het zogenaamde shakenbabysyndroom. Het kind had ernstige hersenletsels opgelopen omdat het zwaar door mekaar geschud was.

Heel snel kwam de politie bij de vader van het kind uit. Volgens de openbare aanklager was het ook niet de eerste keer dat de baby een letsel had opgelopen. Zo had hij al eens een blauw oog en een bijtwonde.

Geconfronteerd met een verklaring van een buurvrouw, die gehoord had dat de man het kind door mekaar zou geschud hebben, gaf hij de feiten toe. Volgens hem was dat zeker niet bruusk gebeurd. “Maar die verklaring strookte niet met de vaststellingen van de wetsdokter. Het kind was wel zwaar door mekaar geschud”, zei de aanklager.

Het kind was er ernstig aan toe. Sinds de feiten verblijft het jongetje nog steeds in een revalidatiecentrum. “Eigenlijk waren mijn cliënt en de moeder nog niet klaar voor kinderen. Ze wisten totaal niet hoe ze een kind moesten opvoeden”, reageerde advocaat David Thoeng.

De rechtbank tilde zwaar aan de feiten maar gaf de man uiteindelijk een voorwaardelijke straf. Temeer omdat er momenteel werk wordt gemaakt van de hereniging tussen vader en kind. Wel moet de man 25.000 euro schadevergoeding betalen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio