Weerbericht: “Zonnig maar fris, rukwinden tot 60 kilometer per uur”

Weerbericht: “Zonnig maar fris, rukwinden tot 60 kilometer per uur”

Foto: shutterstock

Het blijft zondag droog en het is zeer zonnig, met een onaangenaam schrale matige tot vrij krachtige oostnoordoostenwind met rukwinden rond 50 of 60 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 5 en 8 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en 11 graden elders.

’s Avonds en ’s nachts blijft het helder. Het wordt opnieuw koud met verspreide nachtvorst. De minima liggen tussen -4 en -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen -2 en 0 graden elders. In het zuiden van de Ardennen is de wind meestal vrij krachtig uit oost tot oostzuidoost met rukwinden rond 50 of 60 kilometer per uur. Elders is de wind matig uit het oosten, meldt het KMI

Maandag blijft een krachtig hogedrukgebied boven het noordoosten van Europa ons weer bepalen. Droge en stabiele continentale lucht wordt naar onze streken aangevoerd. Het wordt zeer zonnig, maar het blijft vrij koud met maxima van 5 tot 7 graden in de Ardennen, en 8 tot 11 graden elders. De wind is onaangenaam en waait matig tot soms vrij krachtig uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. In de Ardennen zijn rukwinden mogelijk tot 60 of 70 kilometer per uur.

Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het helder. Het wordt opnieuw koud met verspreide nachtvorst. De minima liggen tussen -5 en -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond -1 of -2 graden elders. In het zuiden van de Ardennen is de wind meestal vrij krachtig uit oost tot oostzuidoost met rukwinden rond 50 of 60 kilometer per uur.

Na een koude ochtend met overal vriestemperaturen wordt het dinsdag opnieuw zonnig. De maxima schommelen tussen 5 à 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 à 11 graden in Laag- en Midden-België. De matige zuidoostenwind blijft schraal en koud aanvoelen. Op de Ardense hoogten kan de wind af en toe vrij krachtig worden met pieken tot 55 kilometer per uur.

Woensdag verandert het weerbeeld weinig. Na een koude ochtend wordt het zonnig bij maxima van 5 tot 9 graden. De oostenwind is matig en schraal.

Ook donderdagochtend vriest het overal. Eerst is het nog zonnig. In de loop van de dag verschijnen er meer wolken vanuit het oosten, maar het blijft overwegend droog. Over het westen zijn de opklaringen mogelijk breed tot de avond. We halen maxima van 4 tot 9 graden bij een matige wind uit oost tot noordoost.

Vrijdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. De kans op enkele lokale buien stijgt. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden en de wind is zwak en veranderlijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees