Nederlandse topturnster laat vijf meter lange balk bezorgen in haar appartement op tweede verdieping: “Wie had dat gedacht”

Nederlandse topturnster laat vijf meter lange balk bezorgen in haar appartement op tweede verdieping: “Wie had dat gedacht”

Terwijl wielrenners in zekere mate hun normale trainingen kunnen afwerken in de buitenlucht, zitten de zaalsporters dieper in de problemen. Veel faciliteiten zijn tijdelijk dicht, en dus moeten ze op zoek naar creatieve oplossingen. Zo ook de Nederlandse turnster Sanne Wevers, die in Tokio hoopt haar olympische titel op de balk te verlengen. Zij liet doodleuk een vijf meter lange balk bezorgen in haar appartement op de tweede verdieping.

De pakjesdiensten draaien op volle toeren. Nu de meeste winkels tijdelijk gesloten zijn, nemen mensen noodgedwongen hun toevlucht tot online winkelen en bezorgdiensten. Ook voor turnster Sanne Wevers en haar zus Lieke bracht het de ultieme oplossing. Zij kunnen tijdelijk niet in de gymzaal terecht, en Sanne gaat er nog wel steeds vanuit dat ze komende zomer naar de Olympische Spelen moet.

En dus werd er vrijdag een belangrijk pakketje afgeleverd in haar appartement op de tweede verdieping. Nu ja, pakketje. De bezorgers schoven een maar liefst vijf meter lange turnbalk door het raam. “Ja, wie had dat gedacht, hè?’, lachte Wevers bij de NOS. “Elke topsporter zit nu thuis te wachten tot we groen licht krijgen om weer te kunnen trainen. Normaal sta ik 30 tot 35 uur in de turnhal en elke dag minstens twee uur op die balk. Dus ik overlegde: kan ik niet hier een balk krijgen? Nou, dat idee is in een paar dagen gewoon uitgevoerd. Echt fantastisch.”

Speciaal voor de zusjes Wevers heeft de balk een extra laag onderstel, om confrontaties met het plafond te vermijden. “De moeilijke kunstjes zullen over een paar weken weer in de turnhal gebeuren, maar veel basistechniekjes kan ik gelukkig hier bijhouden”, klinkt het nog.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.