Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  BELGA

Einde in mineur dreigt voor Timmers: “Als Spelen jaar verplaatst worden, is het gedaan”

Heeft Pieter Timmers (32) de laatste wedstrijd uit zijn carrière al gezwommen? De vice-olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag wou zijn sportieve loopbaan in schoonheid afsluiten op de Olympische Spelen van Tokio, maar het coronavirus lijkt dat nu te zullen verbrodden.

Terwijl veel atleten eisen dat de Olympische Spelen uitgesteld worden, hoopt Pieter Timmers dat ze toch gewoon deze zomer zullen doorgaan. “Als de Olympische Spelen naar volgend jaar zouden verplaatst worden, dan is het gedaan en rest me een zeer lullig afscheid”, zegt Timmers. “Ik kan en wil me niet nog eens meer dan een jaar opladen. Volgend jaar is het tijd voor een nieuw leven. Ik wil met een andere job beginnen, ik heb een jonge dochter die ik meer wil zien, we gaan verhuizen...”

“Als de Spelen verschuiven naar later dit jaar, moet ik mijn van plannen van dit jaar aanpassen. Er stonden al enkele zaken gepland na mijn afscheid. Maar dan zijn we gewoon nog wel een laatste keer flexibel en gaan we er nog voluit voor.”

Als de Spelen toch naar 2021 verzet worden, kan Timmers misschien afscheid nemen op het EK zwemmen, dat voorlopig verplaatst werd van mei naar midden augustus. “Ik wil graag een Europese titel pakken want de voorbije 4 EK’s greep ik telkens naast een gouden medaille door iets wat ik zelf niet in de hand had.”(md)

Het beste van Enkel voor abonnees