Aantal doden in Spanje door coronavirus stijgt boven 2.000: patiënten liggen op de grond door volle ziekenhuizen

In Spanje zijn in 24 uur tijd nog eens 462 mensen aan het coronavirus bezweken. Daarmee is het dodental tot boven de 2.000 gestegen. Het land heeft zwaar te lijden onder de pandemie: er duiken foto’s op van mensen die in ziekenhuizen op de grond liggen omdat er geen plaats meer is.

Sinds de uitbraak van de ziekte hebben 2.182 mensen in Spanje ze niet overleefd. In drie dagen tijd is het aantal sterfgevallen meer dan verdubbeld in het na Italië meest getroffen land van Europa. Dat laat zich voelen in de ziekenhuizen, die overvol liggen. Afgelopen weekend doken zelfs beelden op van patiënten die op de grond liggen in het Infanta Leonor-ziekenhuis in Madrid, omdat er gewoon geen bedden meer vrij zijn.

De overheid benadrukt dat het om een momentopname gaat en dat die mensen daarna wel degelijk een bed gekregen hebben. Toch waarschuwt ze mensen met andere klachten dan symptomen van het coronavirus niet meteen naar het ziekenhuis te gaan. In sommige ziekenhuizen bieden zich namelijk drie keer meer mensen aan dan het aantal plaatsen.

Intussen is het aantal besmettingen in het land maandagochtend gestegen tot 33.089 gevallen – zondag waren het er nog 28.572. De meest getroffen regio in Spanje blijft Madrid, met 10.575 besmettingen en 1.263 overlijdens.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?

Meer over Coronavirus

Corrigeer