Designerduo lanceert elleboog-emoji als symbool van verbondenheid en dankbaarheid in coronatijd

Designerduo lanceert elleboog-emoji als symbool van verbondenheid en dankbaarheid in coronatijd

De emoji waarvoor een aanvraag is gedaan bij Google. Foto: RR

Heist-op-den-Berg / Aartselaar -

Nog voor de social distancing maatregelen werden ingevoerd, had de ‘ellebooggroet’ al zijn intrede gedaan. Het Vlaamse designerduo MarcMarc, bestaande uit auteur Marc Pairon uit Aartselaar en grafica Marcia Pannier uit Heist-op-den-Berg, hebben deze nu ook in een nieuwe emoji gegoten.

De gestileerde ellebooggroet, die de naam ‘Dikke Elleboog’ of ‘Big Elbow’ kreeg, is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode. “De dikke elleboog staat niet alleen symbool voor het alternatief van handen schudden, maar ook voor onze dankbaarheid voor alle inspanningen die artsen, verplegend personeel en medewerkers van essentiële bedrijfstakken zich tijdens deze corona-pandemie getroosten. En bovendien is een beetje humor ergens toch altijd een goed medicijn”, licht Marc Pairon toe.

Het designerduo heeft alvast een aanvraag gedaan bij zowel Apple als Google om deze emoji op te nemen in de volgende update van de iOS- en Android-besturingssystemen. ”Normaal duurt het voor zo’n aanvraag een hele tijd, maar bij Google lijken ze er alvast versneld werk van te willen maken”, zegt Pairon.

“In afwachting daarvan kan de emoji reeds gratis gedownload worden via https://bit.ly/Elleboog of http://prez.ly/ilqb. Ook via Instagram (elbow_bump) en Facebook kan dit symbool van verbondenheid en dankbaarheid met de hashtag #elleboog gebruikt worden in posts en op webpagina’s”, voegt Marcia Pannier eraan toe.

Designerduo lanceert elleboog-emoji als symbool van verbondenheid en dankbaarheid in coronatijd
Marc Pairon en Marcia Pannier. Foto: rr

“Veel mensen lijken alvast voor het idee gewonnen. Maandagochtend lanceerden we de Facebookpagina en hadden we in een mum van tijd al meer dan zeshonderd likes. Dagelijks zullen we op de pagina een post plaatsen en elleboog geven aan een of andere groep, want er zijn er zoveel die zich dagelijks inzetten om alles toch draaiende te houden”, verkondigt het duo.

www.facebook.com/ellebooggroet

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio