Nieuwe coronamaatregelen: Fransen mogen slechts 1 uur per dag buiten en niet verder dan 1 kilometer van huis

Nieuwe coronamaatregelen: Fransen mogen slechts 1 uur per dag buiten en niet verder dan 1 kilometer van huis

Foto: Photo News

De Franse premier Edouard Philippe heeft een lichte verstrenging aangekondigd van de maatregelen tegen het coronavrius. De Fransen mogen vanaf dinsdag maximum een uur per dag hun huis verlaten, en moeten zich daarbij beperken tot een afstand van 1 kilometer van hun woonst.

“Als u met uw kinderen gaat wandelen of sporten, moet het binnen een straal van maximaal 1 kilometer van uw huis zijn, gedurende 1 uur, en uiteraard helemaal alleen en eenmaal per dag”, zei de premier aan televisiezender TF1.

Vanaf dinsdag zijn ook voedselmarkten in de openlucht gesloten. “Maar op het advies van de burgemeesters mogen prefecten van dit verbod afzien”, zei de premier, omdat verse producten in sommige dorpen enkel op de markt gekocht kan worden.

Ook de sancties op niet-naleving worden verstrengd. Momenteel riskeren overtreders boetes van 135 euro, maar die zouden volgens Philippe opgetrokken kunnen worden naar 375 euro, en 1.500 euro bij herhaling. Hij waarschuwde ook dat de maatregelen nog enkele weken van kracht kunnen blijven.

Frankrijk behoort tot de Europese landen die het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus. Maandagavond raakte bekend dat het aantal doden is opgelopen tot 860, een toename van 186 op 24 uur tijd.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN