Schaatser Mathias Vosté krijgt Nederlands toptalent als ploegmaat

Schaatser Mathias Vosté krijgt Nederlands toptalent als ploegmaat

Foto: Photo News

Femke Kok schaatst komend seizoen voor Team Reggeborgh. De wereldkampioene allround bij de junioren wordt ploeggenote van onder anderen onze landgenoot Mathias Vosté en icoon Ireen Wüst, die ook de overstap maakt naar de ploeg van coach Gerard van Velde.

De 19-jarige Kok heeft een contract getekend voor twee jaar. Ze kwam tot dusver uit voor het Gewest Friesland. Kok maakte dit seizoen al indruk bij de senioren. Ze mocht zelfs meedoen aan het WK afstanden en wordt aanzien als het aanstormen schaatstalent van Oranje.

“Ik heb voor Reggeborgh gekozen omdat ik deze ploeg het beste bij mij vind passen. Sporttechnisch denk ik dat ik me hier het beste kan ontwikkelen, maar ik vind het ook een hele leuke groep.”

Kok is blij dat ze gaat samenwerken met Wüst, die dit jaar haar zevende wereldtitel allround veroverde. “Ik vind het heel leuk dat zij in de ploeg zit. Ze heeft zoveel ervaring en daar kan ik zoveel van leren”, aldus Kok.

LEES OOK. Supertalent Femke Kok (19) staat tot haar eigen verbazing op EK: “Ze kan de Eric Heiden van het vrouwenschaatsen worden” (+)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.