Wel 67 waarschuwingen en aanmaningen sinds 18 maart

Politiezone Rhode & Schelde stelde nog maar 8 pv's op voor corona-inbreuken

Politiezone Rhode & Schelde stelde nog maar 8 pv's op voor corona-inbreuken

Foto: Geert Herman

Destelbergen / Melle / Merelbeke / Oosterzele - In de volledige politiezone Rhode & Schelde (Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele) zijn sinds de lockdown light van vorige woensdag nog maar 8 pv's opgesteld, vooral op basis van samenscholing of buurtfeestjes. Er werden wel al 67 bestuurlijke afhandelingen genoteerd, tussenkomsten met waarschuwingen en aanmaningen die in een tweede fase tot een proces-verbaal kunnen leiden.

De politiezone heeft twee coronaploegen, die zowel in de ochtendshift als in de avondshift worden ingezet, goed voor negen extra mensen die toezicht houden op de recent uitgevaardigde coronamaatregelen. Die patrouilles nemen vooral een kijkje in buitenspeeltuinen en op samenscholingsgevoelige plaatsen. Ook langs de weg wordt er regelmatig gecontroleerd op 'efficiënte' verplaatsingen. Het wordt afgeraden om uitjes naar parken of natuurgebieden metde wagen te doen. Van Antwerpen naar de Damvallei, om een extreem voorbeeld te geven, is er net over. Verschillende mensen zijn door deze autocontroles al huiswaarts gestuurd. De drukte en de chaos in en om de plaatselijke warenhuizen lijkt dan weer gestabiliseerd. De discipline bij handelaars en vooral  bezoekers is aanwezig, volgens de lokale politiediensten.

"Ik ondervind weinig klachten in eigen gemeente, de discipline is er, er is een uitstekende samenwerking met de agenten ter plaatse en een gevoel van samenhorigheid", zegt Destelbergens burgemeester Elsie Sierens (Open VLD). "De moeilijkheid is wel dat de maatregelen continu veranderen, waardoor bijsturing nodig is. Dat kan soms tot verwarring leiden, maar we conformeren ons aan de federale maatregelen."
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio