Wanneer buigen de Britten? Wimbledon onder druk na het uitstellen van de Spelen

Wanneer buigen de Britten? Wimbledon onder druk na het uitstellen van de Spelen

Foto: AFP

Gisteren raakte bekend dat de Olympische Spelen een jaartje uitgesteld worden. Nu Tokio 2020 dus Tokio 2021 wordt, komt het tennistoernooi van Wimbledon meer en meer onder druk te staan. De grand slam houdt voorlopig vast aan haar planning om tussen 29 juni en 12 juli op het heilige gras te tennissen, maar dit lijkt niet meer houdbaar.

De organisatie van Wimbledon hoopte om de beslissing nog even uit te stellen, tenminste tot midden april, wanneer de gebruikelijke meeting met het bestuur gepland staat. Nu ook over het kanaal de coronamaatregelen fors aangescherpt zijn, lijkt deze timing al lang niet meer realistisch, meldt de Britse krant Telegraph.

Het voorstel om Wimbledon in de vrijgekomen periode van de Olympische Spelen te laten doorgaan (24 juli tot en met 9 augustus 2020) werd al snel van tafel geveegd door de All England Lawn Tennis Club. Een uitstel van slechts één maand is veel te weinig om het hoofd te bieden aan het coronavirus.

Officieel heeft het prestigieuze grandslamtoernooi nog geen belemmeringen opgelegd gekregen door de ATP: de tennisfederatie heeft alle tennistoernooien (voorlopig) nog maar opgeschort tot 8 juni.

Vorig jaar waren Novak Djokovic en Simona Halep de laureaten op het gras van Centre Court.

Wanneer buigen de Britten? Wimbledon onder druk na het uitstellen van de Spelen
Zien we Roger Federer dit jaar nog aan het werk op het heilige gras van Wimbledon? Foto: BELGAIMAGE
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.