Wat met EK 2021 voor Belgian Cats? Moeilijke puzzel dreigt voor FIBA

Wat met EK 2021 voor Belgian Cats? Moeilijke puzzel dreigt voor FIBA

Foto: Photo News

Ook de Belgian Cats hebben al officieel gereageerd op het uitstel van de Olympische Spelen naar 2021. “De beslissing om de Spelen uit te stellen is natuurlijk uitermate jammer, maar volkomen begrijpelijk. De doelstellingen naar 2021 toe blijven identiek”, zo staat te lezen op de website van Basketball Belgium.

“De komende maanden worden de Cats vanop afstand individueel verder begeleid. Een alternatief programma is reeds aan de speelsters overgemaakt. De bedoeling is ook om einde juli en begin augustus een stage in binnen- en buitenland te organiseren,” zei coach bondscoach Philip Mestdagh.

De volgende wedstrijd voor de Cats is de EK-kwalificatiewedstrijd in Portugal op 12 november. Op 15 november spelen Meesseman en co in Oekraïne. Het EK 2021 gaat normaal gezien door van 17 tot 27 juni 2021 in Frankrijk (Lyon) en Spanje (Valencia). De Belgian Cats begonnen de EK-kwalificatieronde met een 2 op 2 na zeges tegen Oekraïne en Finland en zijn al bijna zeker van een stek op het EK 2021. Door het verschuiven van de Olympische Spelen naar 2021 wordt het EK basketbal voor vrouwen misschien wel verschoven naar een latere datum. In 2022 gaat evenwel ook het WK voor vrouwen door. De eerste vijf van het EK 2021 zijn geplaatst voor dat WK. Het wordt voor FIBA dus een moeilijke puzzel om ook de internationale kalender voor het vrouwenbasketbal te leggen

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.