Geen boete voor wie LEZ-regels negeert tijdens coronacrisis

Geen boete voor wie LEZ-regels negeert tijdens coronacrisis

Foto: fvv

Gent -

Wie de regels van de lage-emissiezone (LEZ) niet respecteert, krijgt geen boete meer. Dat heeft het stadsbestuur beslist naar aanleiding van de coronacrisis. Overtreders krijgen een brief waarin staat dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Sinds de start van de coronacrisis is het aanbod van openbaar vervoer en taxi’s sterk gedaald. Daarom past de Stad de regels van de LEZ aan. De camera’s blijven actief, maar er worden tijdelijk geen boetes meer uitgeschreven.

“Ieders gezondheid staat nu voorop”, zegt schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse (Groen). “De Stad Gent wil met deze tijdelijke aanpassing van de LEZ-regelgeving alle mensen die zich inzetten voor de zorg en gezondheid van anderen maximaal ondersteunen. De maatregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 18 maart. Overtredingen op de LEZ-regelgeving die vanaf die datum begaan werden, zullen bijgevolg niet beboet worden.”

De maatregel geldt zolang de federale crisismaatregelen van kracht zijn. Wie de Gentse LEZ binnenrijdt met een niet toegelaten voertuig, krijgt geen boete in de bus maar een brief. Daarin staat dat het om een tijdelijke maatregel gaat zolang de strengere coronamaatregelen van kracht zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio