Ook de ZLM Tour verhuist naar 2021

Ook de ZLM Tour verhuist naar 2021

Foto: Photo News

De Nederlandse ZLM Tour (2.Pro) wordt dit jaar vanwege het coronavirus niet gereden. Dat bevestigt de organisatie van de rittenwedstrijd woensdag. In Nederland werd maandag (23 maart) door de overheid bekendgemaakt dat alle sportevenementen tot en met 1 juni niet mogen doorgaan. De 33e editie van de ZLM Tour zou verreden worden van 27 tot en met 31 mei.

Nadat de wedstrijd begin januari nog werd verplaatst naar een week eerder op de internationale kalender van de UCI, kan de wedstrijd toch niet doorgaan dit jaar. “Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers”, zegt Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libéma Profcycling.

De ZLM Tour wil volgend jaar weer terug naar de oorspronkelijke datum, zo dicht mogelijk bij de start van de Tour de France. “De voorkeursdatum zou zijn 16-20 juni, het laatste weekend voor het NK. Dit sluit het beste aan bij onze profilering als dé ideale voorbereiding op de Tour de France, specifiek voor sprinters”, aldus De Kok. De Tour 2021 zal starten in Denemarken waar een vergelijkbaar landschap is als in Nederland. Dat beloven vlakke ritten te worden met mogelijk een sprint aan het eind. De ZLM Tour past, afgezien van de datum, dus perfect als voorbereiding in 2021, zo luidt het.

Vorig jaar won Mike Teunissen in eigen land de ZLM Tour. Philippe Gilbert is met drie eindzeges recordhouder.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.