Politie doneert 1.200 liter in beslag genomen ontsmettingsgel aan ziekenhuis

Politie doneert 1.200 liter in beslag genomen ontsmettingsgel aan ziekenhuis

(archiefbeeld) Foto: BELGA

Hulp komt soms uit onverwachte hoek. Na overleg met de gerechtelijke instanties heeft de federale gerechtelijke politie van Brussel beslist om bijna 1.200 liter ontsmettende gel te doneren aan het Brusselse St-Pietersziekenhuis, een van de referentieziekenhuizen in de bestrijding van het coronavirus.

De lading is afkomstig van een partij goederen, die door georganiseerde bendes uit stilstaande vrachtwagens en loodsen ontvreemd werden om ze later op de zwarte markt te verkopen. Eind 2018 konden de speurders zo’n bende ontmantelen en een deel van hun buit in beslag nemen. Hierbij 4.765 flesjes Dettol, goed voor net geen 1.200 liter van de ontsmettende gel, waar de hulpdiensten dezer dagen zo naar snakken.

?In dit onderzoek werd een vonnis in eerste aanleg uitgesproken, maar de speurders zijn er niet in geslaagd om de rechtmatige eigenaarvan de goederen op te sporen. In plaats van het product openbaar te verkopen of op termijn te vernietigen, werd nu beslist het een veel nuttiger bestemming te geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees