IOC onder vuur nadat boksers positief testen op coronavirus na olympisch testevent

IOC onder vuur nadat boksers positief testen op coronavirus na olympisch testevent

Foto: AP

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wordt er van beschuldigd de gezondheid van zijn atleten in gevaar te hebben gebracht nu is gebleken dat twee Turkse boksers en hun coach positief hebben getest op het coronavirus nadat ze vorige week hadden deelgenomen aan het olympisch kwalificatietoernooi in Londen vorige week.

Terwijl zowat héél Europa vorige week in lockdown ging, werd er in Londen gebokst voor olympische tickets alsof er niets aan de hand. Na drie dagen won dan toch het gezond verstand en werd het evenement stopgezet. Op het toernooi in de Britse hoofdstad waren 350 boksers uit 40 landen aanwezig. Ook Delfine Persoon en enkele andere Belgen knokten er voor een plaats op de Olympische Spelen. Persoon keerde terug uit Londen met een longontsteking, maar enkele Turkse boksers en hun coach bleken er nog erger aan toe: corona. Eyup Gozgec, de voorzitter van de Turkse boksbond, is woest. “Terwijl de hele wereld enorme veiligheidsmaatregelen nam en alle sportwedstrijden werden afgelast, lieten het IOC en de Britse overheid het toernooi gewoon doorgaan. Dit was onverantwoord en had rampzalige gevolgen kunnen hebben. Gelukkig stellen onze besmette boksers en hun coach het relatief goed.” Turkije zal een officiële klacht indienen bij het IOC.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.