Rally van Spa vindt nieuwe datum: verplaatst naar half december

Rally van Spa vindt nieuwe datum: verplaatst naar half december

Foto: JEFFREY GAENS

Er zal dit jaar toch een rally van Spa worden georganiseerd. De BK-manche had op 14 en 15 maart moeten doorgaan, maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld. Donderdag maakte de organisatie bekend dat het evenement wordt verplaatst naar 12 en 13 december.

“We kunnen de data van zaterdag 12 en zondag 13 december officialiseren”, stelt Christian Jupsin namens organisator DG Sport. “Dat betekent dat de Spa Rally uitzonderlijk ook de slotmanche van het BRC zal zijn. Tuurlijk lag dit niet voor de hand, maar we hebben in samenspraak met alle betrokken partijen - te beginnen met het stadsbestuur van Spa, het circuit van Spa-Francorchamps, de RACB, de promotor van het Belgische kampioenschap en de betrokken gemeentes - aan dit project gewerkt. Er is ondertussen een princiepsakkoord bereikt en de eerste reacties zijn heel enthousiast, want ons in onze keuze sterkt.”

Concreet komt het er op neer dat er een copy/paste zal worden uitgevoerd van de Spa Rally 2020 die op 14 en 15 maart had moeten doorgaan. Een identiek programma dus, inclusief de WRX showproef in Spa-Francorchamps, zonder de nevenwedstrijden Yokohama Spa Rally Classic (VHRS) en Criterium te vergeten.

“Het spreekt voor zich dat alle inschrijvingen geldig blijven, en dat er andere te gepasten tijde kunnen bijkomen”, vervolgt Christian Jupsin. “Wat er ook gebeurt, het jaar 2020 zal altijd anders blijven, en het moge duidelijk zijn dat iedereen bereid is om alles te geven om te proberen er toch nog iets goeds van te maken, en dit veelbelovende Belgische kampioenschap toe te laten de verwachtingen in te lossen. We waren de eersten om onze wedstrijd uit te stellen, we zijn nu ook de eersten om dit goede nieuws te kunnen verkondigen. Perfect!”

Rally van Spa vindt nieuwe datum: verplaatst naar half december
Foto: JEFFREY GAENS
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.