Remco Evenepoel kijkt vooruit na uitstellen Giro en Olympische Spelen: “Ik denk aan de Vuelta, maar WK is grote doel”

Remco Evenepoel kijkt vooruit na uitstellen Giro en Olympische Spelen: “Ik denk aan de Vuelta, maar WK is grote doel”

Foto: Photo News

De kans is groot dat Remco dit jaar geen grote ronde meer rijdt. Zelfs als de Tour en de Vuelta zouden doorgaan, komt hij daar meer dan waarschijnlijk niet aan de start. Hij mikt op de kampioenschappen: WK én BK. “Hopelijk kan het BK doorgaan in juni. Dat wordt een grappige koers nu iedereen opnieuw in zijn winterperiode zit.”

LEES OOK. Gilbert lanceert voorstel om de wielerkalender te herzien, Lefevere ziet ingekorte Tour wel zitten

In een telefonisch interview met de Belgische kranten probeerde Remco Evenepoel vanmiddag voorzichtig vooruit te plannen. Hij hoopt dat de koers in juni kan hervatten: “Dat moet mogelijk zijn, weliswaar met maatregelen.”

Met zijn trainer overlegde hij deze week hoe zijn raceprogramma er in dat gunstige scenario uit zou kunnen zien. Zeker lijkt op dit moment dat hij sowieso niet zal starten in een eventuele Tour. “Ik denk niet dat we dat gaan doen. Alles bij elkaar is de Tour de zwaarste van de drie grote rondes dus het zou niet goed zijn om daar te debuteren.”

Remco Evenepoel kijkt vooruit na uitstellen Giro en Olympische Spelen: “Ik denk aan de Vuelta, maar WK is grote doel”
Foto: Photo News

De Vuelta noemt Evenepoel “een mogelijkheid”, maar hij vreest dat die niet te combineren valt met het WK. “Het WK is mijn grote doel en de Vuelta ligt daar heel dicht bij. Vorig jaar hebben we dat gezien met Primoz Roglic: hij was top in de Vuelta, maar het WK was nadien minder. Er zijn rittenkoersen genoeg om me voor te bereiden op het WK: vorig jaar heb ik de Ronde van Duitsland bijvoorbeeld gedaan.”

Zijn eerste grote ronde een jaar uitstellen vindt Evenepoel geen groot probleem: “Het is jammer dat ik die nu niet kan rijden, maar volgend jaar ben ik opnieuw een jaartje sterker. Dat kan ook een voordeel zijn. Volgend jaar kan ik dan debuteren in de Giro, met de focus op Tokio. De Spelen zullen volgend jaar ook het grote doel zijn.”

In de ideale wereld waarin er in juni opnieuw gekoerst wordt, ziet Evenepoel de Ronde van Zwitserland of de Dauphiné als de ideale koers om opnieuw in competitie te komen. Als voorbereiding dan op het Belgisch Kampioenschap: “Hopelijk kan het BK doorgaan. Dat wordt een grappige koers nu iedereen opnieuw in zijn winterperiode zit.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.