Nachtlawaai verraadt clandestien coronafeestje

Nachtlawaai verraadt clandestien coronafeestje

Foto: BELGA

Leuven -

De Leuvense politie heeft woensdagnacht drie jongeren geverbaliseerd omdat ze een feestje bouwden op een kamer langs de Tiensevest in Leuven. De politie belde bij de bewoner aan omdat een buurtbewoner melding had gemaakt van nachtlawaai.

Het nut van de coronamaatregelen blijkt nog altijd niet doorgedrongen te zijn bij een kleine groep burgers. Woensdagnacht moest de Leuvense politie op de Tiensevest een feestje stilleggen. De drie aanwezige jongeren kregen pv’s voor nachtlawaai en het overtreden van de coronamaatregelen.

Kamerfeestje

Het was een buurman die de politie er bijhaalde omdat er heel wat kabaal was in de kamer en buiten. “Onze ploeg heeft vastgesteld dat er een feestje aan de gang was”, zegt commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie. “Op bevel werd de activiteit onmiddellijk stilgelegd en zijn de personen die op dat adres niet zijn ingeschreven, naar huis gestuurd. De aanwezigen werden ook de levieten gelezen.”

Eerder problemen

Getuigen melden eerder problemen op hetzelfde adres. Er zou sprake zijn van duwen en trekken, nachtlawaai, vuilniszakvoetbal, wildplassen en het vernielen van een ruit. Meermaals werd de politie opgetrommeld, en zijn er interventiefiches opgesteld.

Inbreuken op de coronarichtlijnen worden bestraft met GAS-boetes tot 350 euro. Op zwaarwichtigere feiten, zoals het openhouden van een café, staan zware boetes en zelfs gevangenisstraffen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?

Meer over Coronavirus

Corrigeer