Virton stapt naar het BAS om licentievoorwaarden Proximus League aan te klagen

Virton stapt naar het BAS om licentievoorwaarden Proximus League aan te klagen

Foto: BELGAIMAGE

1B-club Excelsior Virton heeft donderdag bekendgemaakt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te stappen om de nietigverklaring van diverse licentievoorwaarden van de Belgische voetbalbond (KBVB) te vragen. Volgens de Belgisch-Luxemburgers wordt het mededingingsrecht geschonden.

Virton eist dat de deadline van 15 april, voor het verkrijgen van een licentie, verder achteruit wordt geschoven. Verder wil het dat de regels “objectief voor alle clubs en ongeacht hun reputatie” worden toegepast.

Advocaat Jean-Louis Dupont, die samen met Martin Hissel de rechten van Virton verdedigt, klaagt aan dat de huidige regels om een licentie te verkijgen “de economische vrijheid van de clubs aantasten”. “Deze regels zijn enkel aanvaardbaar als ze noodzakelijk en evenredig zijn met de garantie van een goede sportieve en economische ontwikkeling van de competitie en als ze strikt uniform, objectief en niet-discriminerend worden toegepast”, aldus Dupont, die zelf bekendheid verwierf met het Bosman-arrest.

Excelsior Virton, dat vorig seizoen promoveerde naar de Proximus League, beëindigde de reguliere competitie (eerste en tweede periode samengeteld) als eerste. OH Leuven en Beerschot speelden als periodewinnaars echter het promotieduel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.