Burgemeester in quarantaine nadat hij zelf regels overtrad: “Ik had goede voorbeeld moeten geven”

Burgemeester in quarantaine nadat hij zelf regels overtrad: “Ik had goede voorbeeld moeten geven”

Burgemeester Rudy Van Cronenburg komt de volgende tien dagen niet meer buiten na een onreglementair bezoekje aan zijn schoonbroer.

Wachtebeke -

De burgemeester van het Oost-Vlaamse Wachtebeke heeft zich in quarantaine geplaatst nadat hij vorige zondag zelf de regels overtrad.

“Ik bracht een bezoekje aan mijn jarige schoonbroer”, zegt Rudy Van Cronenburg (Anders). “Wat inderdaad niet mocht. Ik had als burgemeester het goeie voorbeeld moeten geven. Omdat mijn schoonbroer twee dagen later opgenomen is in het ziekenhuis met corona heb ik mezelf nu in quarantaine geplaatst. Ik kom tien dagen niet meer buiten en werk van thuis. Gelukkig gaat het intussen wel goed met hem. Hij stuurde me daarnet nog een berichtje vanuit het ziekenhuis.”

Op Facebook circuleren intussen berichten dat de burgervader vorige zondag een feestje organiseerde voor de verjaardag van zijn schoonbroer. “Dat klopt niet. Het is typisch dat er nu van alles verteld wordt. Ik ben daar gewoon even kort binnen geweest.”

LEES OOK. Politiemensen eisen excuses van burgemeester die ondanks coronamaatregelen deelnam aan straatfeest

“Als alleenstaande heb ik sowieso nog contact met mijn zus omdat iemand voor mij de boodschappen moet kunnen doen, mocht ik ziek vallen. Dat mag nog volgens de regels. Maar dat neemt niet weg dat ik er vorige zondag beter niet naar binnen was geweest.” Of hij nu ook zelf corona heeft, weet hij niet. “Ik heb geen enkel symptoom en voel me goed. Ik word dus niet getest. Maar ik belde wel naar mijn huisdokter, die me ook aanraadde tien dagen binnen te blijven en niemand te zien.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.
Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN