Kleine clubs zijn getalm Pro League in coronacrisis beu en plannen actie

Kleine clubs zijn getalm Pro League in coronacrisis beu en plannen actie

Foto: Photo News

De K11 (alle clubs behalve Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent en Standard) en de B8 (de clubs uit 1B) zijn het beu. Ze laten eerstdaags luidkeels hun ongenoegen horen over de manier waarop de Pro League, de verzameling van 24 profclubs, deze coronacrisis aanpakt. Een stevige communicatie daaromtrent wordt de eerste stap.

Na de vergadering van woensdag hoopten de K11 en B8 op duidelijkheid hoe het nu verder moet met onze competitie. K11 en B8 pleiten quasi unaniem voor de stopzetting en voor een eerste klasse met 18 clubs voor volgend seizoen, zonder play-offs. Op die manier blijft Waasland-Beveren in de hoogste afdeling en komen OHL en Beerschot, die nu normaal tegen elkaar een barragewedstrijd voor promotie moeten spelen, erbij.

De onenigheid in de raad van bestuur van de Pro League - Anderlecht wil nog wèl de competitie en zelfs play-offs afwerken om alsnog Europees voetbal te halen - hangt 19 van de 24 clubs de keel uit. Daarom volgt een stevige communicatie en mogelijk zelfs acties tegen de besluiteloosheid van de Pro League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.