David Goffin vanuit zijn thuisbasis Monaco: “In conditie blijven en nieuwe recepten uitproberen”

David Goffin vanuit zijn thuisbasis Monaco: “In conditie blijven en nieuwe recepten uitproberen”

Amper één uurtje per dag: zo lang mag David Goffin (29) zijn appartement in Monaco verlaten. De nummer 10 van de wereld in het tennis probeert ook op zijn manier de quarantaineperiode te doorstaan.

“Ik zit net zoals iedereen gewoon thuis. Ik probeer mijn conditie te onderhouden met het materiaal dat ik hier heb. Ik blijf wel in contact met mijn physical coach (Fabien Bertrand, nvdr.) en volg het programma dat hij mij opdraagt,” vertelt Goffin aan DH.

In het piepkleine prinsdom kijken ze wel streng toe of de maatregelen om het coronavirus in toom te houden goed nageleefd worden. “Ik mag maximaal één uurtje per dag buiten om eens te gaan lopen bijvoorbeeld. Bovendien moet je ook strikt in de buurt blijven. Dus meestal bleef ik dan gewoon toch maar binnen.”

“Sinds het toernooi van Indian Wells heb ik mijn tennisracket dan ook niet meer aangeraakt. De maatregelen waren van kracht van zodra ik thuiskwam, dus ik ben niet meer op de tennisbaan geweest sindsdien.”

David Goffin vanuit zijn thuisbasis Monaco: “In conditie blijven en nieuwe recepten uitproberen”
David Goffin moet de strenge maatregelen in Monaco ondergaan Foto: Instagram

Opruimen en koken

Wat doet de beste Belgische tennisser van het moment dan om zijn tijd te doden als hij niet kan trainen? “Ik heb nu eens tijd om alles op te ruimen hier. Soms neem ik ook de tijd om uitgebreid te koken. Mijn koelkast was nog nooit zo gevuld als nu, ik probeer altijd nieuwe recepten uit”, zegt Goffin. “Ik probeer ook contact te houden met mijn collega’s in de tenniswereld en mijn staf. Mijn familie stelt het ook goed, dat stelt mij gerust.”

Over de rest van het seizoen heeft Goffin zich nog niet veel vragen gesteld. Hij ziet wel wat op hem afkomt. “Het is dan ook onmogelijk om te plannen of zich op bepaalde doelen te focussen. Op dit moment kan ik enkel geduldig zijn en in vorm proberen blijven. We moeten afwachten hoe lang deze lockdown zal duren. Of we nog toernooien kunnen spelen dit jaar? Ik denk dat er nog heel wat staat te gebeuren. Er zullen toernooien worden geschrapt, verplaatst en toegevoegd. We zien wel.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Enjoying a sunny day at home 🙌🏻 #stayhome

Een bericht gedeeld door David Goffin (@david__goffin) op

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.