Initiatief voor Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke

Eerstelijnszorg Scheldekracht wil een Covid-19 patiëntenronde opstarten

Eerstelijnszorg Scheldekracht wil een Covid-19 patiëntenronde opstarten

Foto: iff

Lochristi / Melle / Wachtebeke / Merelbeke - De coronapatiënten die ontslagen worden uit ziekenhuizen, moeten natuurlijk thuis verder verzorgd worden. Ze worden nog steeds als besmette patiënten beschouwd. Daarom wil Eerstelijnszorg Scheldekracht de geïnteresseerde thuisverpleegkundigen (zelfstandigen én diensten/organisaties) bundelen voor een Covid-19 patiëntenronde met een gemeenschappelijke pool aan zorgverleners voor de omliggende gemeenten.

"Door de gezonde en besmette patiënten niet door elkaar te verzorgen, kan de kans op verdere besmetting bij de patiënten minimaliseren worden en kan aanpak het beperkte beschermingsmateriaal zo efficiënt mogelijk ingezet worden. Ook kan de groep van gezonde thuisverpleegkundigen zo groot mogelijk gehouden worden om aan de vele vragen te blijven voldoen", zegt voorzitter Kristof Neirynck.

"Zo een samenwerking tussen zelfstandige thuisverpleegkundigen en de thuisverpleegkundige diensten en organisaties is uniek, maar loont en kan zeker het verschil maken in deze tijden", aldus Eerstelijnszorg Scheldekracht. Geïnteresseerde thuisverpleegkundigen (zelfstandigen én diensten/organisaties) zijn welkom om de ‘covid-19 patiëntenronde’ mee invulling te geven. Info via kringtvp.scheldekracht@gmail.com. De aanvragen voor thuisverpleegkundige ondersteuning zullen gecentraliseerd worden op een specifiek mailadres: scheldekracht.coronathuisvp@gmail.com
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio