Gentsekoop: “Hamster bij de Gentse handelaars”

© Gentse koop

Omdat de lokale handelaars aandacht verdienen, ontwikkelden vier handelaars ‘Gentsekoop’: een platform voor en door Gentse handelaars én hun klanten. “Hamster bij een Gentse handelaar”, vragen ze.

Jeffrey Dujardin

Leen Van der Poten (De Kaft), Barbara Symons (The Hide), Evelien Bogaert (Curiosa & Co) en Mieke Van Steenkiste (Funni Retro) willen hun collega’s een hart onder de riem steken via ‘Gentsekoop’. Het platform op Facebook en Instagram is er voor en door Gentse handelaars. “We willen hen in de bloemen zetten. Daarnaast willen we ook de klanten helpen. Zoek je iets specifieks? Dan kan je bij ons terecht. De bedoeling is vooral dat je lokaal koopt. Niet bij de grote namen als bol.com of Amazon.”

De Facebookpagina ‘Gentsekoop, de zelfhulpgroep’ werkt op basis van hashtags. “We hebben vier categorieën gecreëerd. We hebben een #vraag voor als je iets zoekt en een #tip om een leuke actie te benoemen. Geef je toch liever een complimentje of deel je positieve energie uit, dan is er #chapeau. En met #win kunnen de handelaars zelf een creatieve actie voeren.” De Facebookpagina heeft succes: gisteravond telde ze al bijna zevenhonderd leden. Ook op Instagram zijn ze te vinden. “Daar hebben we al 3.400 volgers en zetten we ook de Gentse handelaars in de kijker.”

Op Facebook: ‘Gentsekoop, de zelfhulpgroep’