Crocs geeft klompen weg aan zorgpersoneel

Crocs geeft klompen weg aan zorgpersoneel

Foto: Shutterstock

Schoenenmerk Crocs, geliefd door bepaalde luxemerken zoals Balenciaga maar evenwel gehaat door modekenners, gaat Amerikaans zorgpersoneel helpen. Het merk is van plan om dagelijks 10.000 paar van klompen te doneren aan ziekenhuizen.

De schoenen zijn een populaire keuze bij zorgpersoneel omdat ze gemaakt zijn van een rubberachtig materiaal en polymeerhars. Ze zijn waterdicht en kunnen gemakkelijk worden afgewassen, handig in coronatijden waarin speciale voorzorgsmaatregelen gelden op het vlak van hygiëne. “De afgelopen week hebben we met zorgpersoneel en zelfs met hun familie en vrienden gesproken. Ze hebben specifiek om onze schoenen gevraagd, onder meer omdat ze deze na een werkdag snel kunnen proper maken voordat ze naar huis gaan”, aldus CEO Andrew Rees.

Maskers en schorten

Het schoenenmerk is lang niet het enige dat Amerikaans zorgpersoneel ter hulp schiet. Ralph Lauren kondigde donderdag dat de productielijnen ingezet worden om 250.000 mondmaskers en 250.000 schorten te maken. Daarnaast doneert de ontwerper ook tien miljoen dollar (ruim negen miljoen euro) aan een noodfonds om de pandemie te bestrijden.

Ralph Lauren volgt het voorbeeld van onder andere Prada en Gucci, die beschermend materiaal fabriceren voor Italiaans ziekenhuispersoneel, en Saint Laurent en Balenciaga, die hetzelfde doen in Frankrijk.

En bij ons

Bij ons zijn onder meer lingerieproducent Van de Velde en couturier Natan gestart met het fabriceren van mondmaskers. Het Franse luxeconcern LVMH was als eerste gestart met het produceren van handgels, die gratis worden verspreid onder zorgpersoneel. Dat voorbeeld werd gevolgd door Hermès.

Corrigeer