Renners van Lotto-Soudal doen afstand van een deel van hun loon, 25 personeelsleden worden noodgedwongen werkloos

Renners van Lotto-Soudal doen afstand van een deel van hun loon, 25 personeelsleden worden noodgedwongen werkloos

Foto: Photo News

De Belgische wielerploeg Lotto Soudal heeft door het coronavirus dan toch 25 personeelsleden op non-actief gezet. “De renners en overige stafmedewerkers doen daarom vrijwillig afstand van een deel van hun loon.”

LEES OOK. Philippe Gilbert vreest voor wielersponsoring en voor eigen fietswinkel: “Over vijf dagen moet ik er eigen geld in steken”

Mecaniciens, verzorgers, kinesisten en buschauffeurs staan noodgedwongen aan de zijlijn door het wegvallen van wedstrijden door het coronavirus en worden tijdelijk werkloos. De bedienden vallen terug op het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Zelfstandig personeel, wier contract tijdelijk opgeschort wordt, zal kunnen genieten van steunmaatregelen zoals een financiële uitkering van het overbruggingsrecht.

“We konden niet anders”

“Al deze maatregelen van de Belgische regering maken het voor bedrijven mogelijk om hun personeelskosten voor even te verlagen, zonder dat ze mensen moeten ontslaan”, zegt CEO John Lelangue . “Deze crisis treft iedereen, ook onze ploeg. Wij zijn een normaal bedrijf. Nu het duidelijk is dat we nog twee maanden niet zullen koersen, konden we niet anders dan actie ondernemen. Op een bepaald moment is het werk voor bepaalde personeelsleden op.”

De 27 renners en overige stafmedewerkers blijven in dienst. “Uit solidariteit met het personeel en met de sponsors hebben zij, net als het voltallige teammanagement en administratief personeel, vrijwillig beslist om afstand te doen van een deel van hun loon. Tot er weer gekoerst wordt”, zegt Lelangue. “Ik vind dat een belangrijk signaal.Deze beslissing kwam tot stand zonder enige discussie en met unanimiteit. Het was voor iedereen duidelijk dat bijzondere omstandigheden bijzondere teamacties vereisen.”

“Iedereen blijft aan boord”

Eerder zetten al de professioneel continentale teams Circus-Wanty-Gobert en Bingoal-Wallonie-Bruxelles personeel op technische werkloosheid. “Er zijn nog teams en er zullen er nog volgen”, zegt Lelangue. “Dat is logisch. Ik heb met onze getroffen personeelsleden gepraat, in kleine groepjes via videocall, en ze begrepen het wel. Het is niet leuk, maar ik garandeer dat iedereen weer aan boord komt vanaf dat er weer wordt gekoerst.”

.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.