Wit-Russische president lacht weer met coronavirus en komt met nóg een nieuwe ‘remedie’ naast “tractors en wodka”

Wit-Russische president lacht weer met coronavirus en komt met nóg een nieuwe ‘remedie’ naast “tractors en wodka”

De Wit-Russische president Alexander Lukashenko lacht nog steeds om het coronavirus. Hij deed zaterdag mee met een ijshockeytoernooi in Minsk. Op foto’s is te zien dat toeschouwers dicht bij elkaar stonden. Lukashenko maakte deel uit van het winnende team. Hoe kan het ook anders...

LEES OOK. Intussen in Wit-Rusland: dit zijn alle goals van de enige nog actieve voetbalcompetitie in Europa (inclusief een streep in de kruising)

De president liet zich tussen de wedstrijden door uitgebreid interviewen. “Hier zijn geen virussen”, zei hij. “Het lijkt hier wel een ijskast. Sport en vooral wintersport is het beste middel tegen het coronavirus.”

Lukashenko verraste vorige week al toen hij aankondigde dat de voetbalcompetitie van Wit-Rusland gewoon van start zou gaan. “Drink veel wodka, ga naar de sauna en werk hard op het veld met je tractors”, zei de president die het coronavirus ook al heeft vergeleken met een psychose die de economie in de wereld heeft stilgelegd.

Wit-Rusland is het enige Europese land waar nog met publiek gevoetbald wordt. Dit weekend wordt de tweede speelronde in de hoogste klasse afgewerkt. In Wit-Rusland zijn volgens gezondheidsorganisaties minimaal 85 mensen besmet met het coronavirus.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN