Remco Evenepoel en vriendin weten ook niet meer wat nog mag en kan, viroloog Marc Van Ranst reageert: “Welk deel van “blijf in uw kot” is zo moeilijk?”

Video: Het Nieuwsblad

Wat kan en mag nog wel in deze coronatijden? De journaals zitten vol met richtlijnen, geboden en verboden maar er komt zoveel info op ons af dat het niet altijd even duidelijk meer is. Zo weten Remco Evenepoel en zijn vriendin Oumi ook niet meer wat ze nog samen kunnen doen. “Jan Jambon en Marc Van Ranst: jullie spreken elkaar tegen.” De reactie van Van Ranst liet niet lang op zich wachten.

“Jan Jambon en Marc Van Ranst: jullie spreken elkaar tegen”, tweette Evenepoel. “De ene zegt dat je uw liefje wel mag bezoeken (alleen) en de andere niet. Ik woon letterlijk 100m van mijn vriendin vandaan en we weten niet duidelijk wat wel en wat niet kan. Beiden enkel thuis en aan het sporten, alleen...”

Zijn volgers hebben meteen enkele antwoorden klaar: “De enige manier waarop je je lief nog mag zien is als die vlakbij woont, of dat je vaste wandel- of fietspartner is. Maar je moet de regels van social distance bewaren.”

Maar sommigen hebben ook een oplossing voor de twee: “Gaan samenwonen is anders ook altijd een optie...”

Van Ranst reageert bitsig

Viroloog Marc Van Ranst reageerde zondagavond nogal bitsig op de tweet van Evenepoel. “Welk deeltje van “blijf in uw kot” is zo moeilijk om te begrijpen? Ofwel wonen uw lief en u samen, en dan is er niks aan de hand. Ofwel woont uw lief bij een andere familie, en dan kan je haar vanuit uw eigen kot een liefdesbrief schrijven (met de hand)”, klonk het scherp. Zo, dat is duidelijk.

Remco Evenepoel en vriendin weten ook niet meer wat nog mag en kan, viroloog Marc Van Ranst reageert: “Welk deel van “blijf in uw kot” is zo moeilijk?”

bekijk ook

UITGELEGD. Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Op deze manier stelt een arts vast of je het coronavirus hebt

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN