Bokskampioen excuseert zich voor pijnlijke instructievideo voor partnergeweld: “Als grap bedoeld...”

Bokskampioen excuseert zich voor pijnlijke instructievideo voor partnergeweld: “Als grap bedoeld...”

De Britse profbokser Billy Joe Saunders heeft haastig excuses aangeboden voor een video waarin hij oproept korte metten te maken met vrouwen die tijdens thuisisolatie hun man “lastigvallen”. In een “als grap bedoeld” filmpje doet de WBO-wereldkampioen bij de supermiddengewichten op een bokszak in zijn schuur voor “hoe je je vrouw het snelst het zwijgen oplegt”.

“Dit is de manier om je vrouw de mond te snoeren. Als ze binnenkomt en ze wil je iets vertellen, dan explodeer je ineens en bam, een rechtse op de kin. Terwijl ze te verbouwereerd is om te reageren, schakel je haar met een rake linkse uit. Dat zou voldoende moeten zijn”, vertelt saundrs terwijl hij de bokszak rake klappen verkoopt.

De uitgelekte video leidde tot veel boosheid en afschuw op sociale media. Daarna betuigde de 30-jarige Saunders snel spijt. “Ik zal huiselijk geweld nooit goedpraten. Als ik een man een vrouw zie slaan, zou ik hem zelf tot moes slaan. Excuses als ik vrouwen heb beledigd.”

Niet de eerste excuses...

Saunders excuseert zich wel vaker. Vorige week deed hij dat nog voor een video waarin hij de draak stak met een vriend die mogelijk het coronavirus opgelopen had. In 2018 ging Saunders ook al in de fout. Toen bood hij in een video een vrouw drugs aan om met een andere persoon seks te hebben. De controversiële bokser kreeg daarvoor van de Britse toezichthouders in het boksen een boete van ruim 100.000 euro. Mogelijk wordt hij na zijn nieuwe uitglijder opnieuw beboet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.