Al 300 doden in Iran door het drinken van methanol als “geneesmiddel tegen het coronavirus”

Al 300 doden in Iran door het drinken van methanol als “geneesmiddel tegen het coronavirus”

Foto: Photo News

Met meer dan 30.000 besmettingen en meer dan 2.000 doden is Iran een van de meest getroffen gebieden. Het land is op zoek naar oplossingen en een hardnekkig gerucht dat methanol drinken zou werken, verspreidt zich snel onder de bevolking. Al 300 mensen stierven door alcoholvergiftiging.

Alhoewel er geen gekende medicijnen zijn tegen corona, doet er in Iran een bericht de ronde dat alcohol zou helpen. Het gaat om een artikel uit Britse kranten waarin beweerd wordt dat een schooljuf en anderen zichzelf hebben genezen van corona door whisky en honing te drinken.

Strikt genomen is alcohol in het Islamitische Iran verboden. De bevolking is dus aangewezen op illegaal gestookte drank. Al 300 mensen stierven door het drinken van methanol en meer dan 2.000 werden er al opgenomen in het ziekenhuis.

De lokale media tonen hoe mensen met een alcoholvergiftiging nu de ziekenhuisbedden innemen die eigenlijk bedoeld zijn voor patiënten met corona.

De overheid verplicht nu de producenten van het giftige methanol een artificiële kleur te geven zodat mensen het alleszins kunnen onderscheiden van ethanol.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN