Officieel: nieuwe data Olympische Spelen van 23 juli tot 8 augustus 2021

Officieel: nieuwe data Olympische Spelen van 23 juli tot 8 augustus 2021

Foto: REUTERS

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft maandagmiddag bekendgemaakt dat de door het coronavirus uitgestelde Olympische Spelen zullen doorgaan van 23 juli tot 8 augustus 2021. De Paralympische Spelen zullen plaatsvinden van 24 augustus tot 5 september 2021. Daardoor schuift het WK atletiek op zijn beurt een jaar op, van 2021 naar 2022.

Het IOC gaf in haar persbericht drie redenen aan om de Spelen nagenoeg exact een jaar te laten doorgaan. Ten eerste willen we de gezondheid van de atleten en alle betrokken personen beschermen. Vervolgens worden ook de belangen van de atleten en de olympische beweging aangehaald en de globale internationale sportkalender.

“Door het een jaar uit te stellen, nemen we zo veel mogelijk tijd om ons maximaal voor te bereiden op de veranderingen die het coronavirus teweegbrengt”, stelt het IOC. “Op deze manier wordt de sportkalender ook zo min mogelijk verstoord, en blijft er nog voldoende tijd om de kwalificaties af te ronden.” Eerder werd al bevestigd dat alle atleten die gekwalificeerd waren voor de Olympische Spelen 2020, dat automatisch ook zullen zijn voor de uitgestelde versie van de Spelen.

WK atletiek van 2021 naar 2022

Met de nieuwe data kwamen de Spelen in het vaarwater van het WK atletiek, dat gepland stond van 6 tot 15 augustus 2021. Om die reden heeft de internationale atletiekfederatie bekendgemaakt het WK met een jaar uit te stellen. “Iedereen moet flexibel zijn en bereid zijn tot compromissen. Daarom werken wij nu met de organisatie van het WK atletiek in Oregon aan nieuwe data in 2022 for ons wereldkampioenschap”, klinkt het.

Ook de Tour de France (2-25 juli) en het WK zwemmen (16 juli-1 augustus) botsen met de nieuwe datum van de Olympische Spelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.