Afvalverwerkers vinden voet van vrouw op sorteerband

Tienen -

Arbeiders van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Leeuwerikweg in Tienen hebben maandagochtend een voet gevonden op de afvalband.

Om iets voor 8 u. maandagochtend vond een arbeider een voet tussen het afval dat hij aan de band aan het sorteren was. De verantwoordelijke van het bedrijf contacteerde de politie van zone Getevallei dat ook onmiddellijk het parket inschakelde.

De wetsarts, het slachtoffer identificatieteam van de federale politie (DVI), het labo en de recherche van politiezone Getevallei en de federale gerechtelijke politie van Leuven kwamen ter plaatse.

De wetsdokter bevestigde dat de voet van menselijke oorsprong was. Volgens de eerste bevindingen zou het gaan om de rechtervoet van een vrouw.

De voet werd overgebracht naar het mortuarium waar de gerechtsdeskundigen en DVI verdere onderzoeken zullen verrichten. Op dit moment is nog niet geweten aan wie de voet toebehoorde en onder welke omstandigheden en wanneer de voet bij het afvalverwerkingsbedrijf terecht kwam. Er zal onder andere geprobeerd worden om een DNA-onderzoek en leeftijdsbepaling op de voet uit te voeren, laat het parket van Leuven weten.

LEES OOK. Deze Belgen werden officieel doodverklaard, ook al werd hun lichaam nooit gevonden (+)

Corrigeer

NIEUWS